Mustafa Orhan METİN

Mustafa Orhan Metin

1960 yılında İstanbul'da doğdu. İ.Ü. Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Özel İşletme Programı'na devam etti. Baba mesleği olan matbaa sektöründe yöneticilik yaptı. Grafik, tasarım, bilgisayar programcılığı öğrendi ve emekli olana kadar bu işlerde çalıştı.

Mustafa Orhan Metin

Babasının teşviki ile çocukluktan itibaren sanata, özellikle müziğe ilgi duydu. Mandolin eğitiminin ardından, Şemsi Yastıman Saz Evi'nde Orhan Dağlı'nın nazariyat ve bağlama derslerine katıldı. Ancak türkülerle ilişkisini bu yıllarda ilerletmedi.

Mustafa Orhan Metin

Lise yılları ve sonrasında saray müziğine ilgi duydu. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ndeki SM korosuna devam etti. Üstad Melahat Pars'tan nazariyat konusunda çok faydalandı. Udi bestekar Hüseyin Hüsnü Üstün'den ud dersleri aldı.

Mustafa Orhan Metin

Fakülte son sınıfta halk türkülerini yakından tanıma fırsatını buldu. Merhum babasının hep vurguladığı "türkülerdeki derinliği" geç de olsa farketti. Sonrasında türküler ve folklor ile sürekli ilgilendi. Halk şiiri ve hece vezni üzerinde çalışmalar yaptı.

Mustafa Orhan Metin

Çocukluğundan beri meraklı olduğu resim sanatına ancak 2000'den itibaren yoğunlaşabildi. Yağlı boya ile portre yapma konusunda çeşitli teknikler kullandı. Özellikle, yağlı boya ressamları tarafından pek kullanılmayan "tek renk portre" uygulamasına odaklandı. Bu alandaki çalışmalarına devam etmektedir.

Mustafa Orhan Metin

Birden fazla enstrüman kullanarak ve bunların görüntülerini birleştirerek elde ettiği videoları, YouTube kanalında yayınladı. Halk türkülerinin otantik yapısını korumaya özen göstererek yaptığı bu amatör çalışmalara, halen devam etmektedir.